En glimt från en brukshundsmänniskas hektiska liv...

Du kastar dig upp ur sängen 05.30, söndag morgon.
Tiden är knapp, någon marginal är inte att tala om, allt är timat in i minsta minut...

Du slänger på dig allvädersstället, går ut mot köket för att koka en termos starkt kaffe och bre ett gäng med ostmackor.
På vägen upptäcker du att skosnörerna på dina bruna Mindl kängor är söndertuggade av en lite allt för uppladdad Hektor, inser att en dagsvila inför tävling kanske var ett dumt drag.
I bristen på annat tar du dem ända skosnörena du kan hitta...ett par knallrosa från systerdotterns skridskor.

Väl i köket sätter du på en kanna kaffe samtidig som du utfodrar hunden, brer mackorna, borstar tänderna och byter skosnören. 
Stamtavlan?.. som du igår kväll efter 2 paver rött kom på att du skulle lägga på ett bra ställe för att inte glömmas bort. Efter några minuters hysteriskt letande hittar du den...i den överbelamrade tvättkorgen.
Att byta lakan i sängen, dricka vin och drilla med stamtavlan samtidigt var uppenbarligen ett STORT misstag.

06.10 sitter du i bilen efter en snabbrastning av hunden vilket resulterade i ett livligt jagande av grannens katt med en rosenrasande matte i hälarna (läs 200m efter, vem har chans att komma ikapp en fullvuxen schäfer på jakt).
Jakten utspelar sig genom ett flertal av grannarnas välskötta trädgårdar där buskar och rosplanteringar offras och slutar  med att den stackars katten (läs i stunden hetta, kattef*n!) klättrar upp i ett ettårigt litet, vad som så småningom ska bli ett äppelträd. Nog högt för att katten ska slippa undan och du ska få tag i Hektor och väsa åt honom allehanada svordomar och hotelser om att sovandet i fotänden är ett minne blott.

Väl i den gamla risiga volvon är det full fart mot horisonten, slutmålet ligger 8mil bort och måste nås om 50 minuter då samlingen ska ske.
Efter en hel del lindriga trafiköverträdelser såsom några  km (läs några tiotal km) för fort på motorvägen, 2 otillåtna U-svängar samt en smula ignorans över heldragna vita streck på marken, dessutom kaffe i knät (blir lite så när man försöker balansera kaffekopp, kleta på mascara med hjälp av backspegel samtidigt) samt ett sus i öronen efter radions skrål på högsta volym är du väl framme ca 10minuter för sent.

Du slänger dig in i seketariatet med dem dyrbaraste ursäkter om förseningen samt lovar att figurera på nästa sässongs alla mh-beskrivninar (vilket i efterhand kommer kännas som ett mycket ogenomtänkt, oklokt löfte).

Efter mycket om och men är du på plats och tävlingen kan börja, men var sjutton har spårlinan tagit vägen...

Kommentarer
Postat av: Lina

Superkul! Kan verkligen se hur allt utspelar sej.. :D

2009-02-10 @ 19:00:05
URL: http://minimum.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0