Lilleman

95199-44


lite kort om idag...

Hitta en sjal imorse av en slump här hemma som va jätte fin på Neo, han tyckte den var jätte kul att springa runt i, tog lite kort på det...kommer imorn.
Var inne i stan idag en stund och miljöträna Neo, gick jätte bra. Vi gick lite omkring och Neo tog jätte fin kontakt med mig, sedan tog vi en fika på en uteservering. Neo vila under stolen jag satt på, han var jätte cool.
På kvällen har det varit fullt med valpkurs.
Innan jag åkte körde jag ett lydnadspass med Bea, hon var supertänd!
Bea skulle få va hos mamma när jag åkte så mamma ropa på Bea...då gick hon och satte sig fot hos mig och kollade på mig med en blick som "glöm nu inte mig" så hon fick följa med. Hann att köra ett uppletande innan kursen körde igång med Bea.
Neo fick vara med som visningsexemplar som planerat.
Vi började med terrängbana i skogen sedan körde vi lite sitt och avslappning på plan, efter det blev det teori om ledarskap och fika.
Det hela fortlöpte fint och Neo skötte sig super!
Nu är det bums i säng.

fullt upp nästan jämnt ;)

Igår, Söndag var det mh på klubben, hjälpte till fram till lunch med att springa lilla bytet och skjuta.
Dessa moment var perfekt då hann jag pyssla med Neo från avståndsleken till skramlet.
Neo fick vara med och mingla på morgonen och vid lunch med oss människor.
Testade att läsa av hans chip, när vi ändå hade den framme och den hade inte vandrat...än så länge ;)
Körde lite apportering, gick bättre om jag la ner den än när jag höll den i handen, gissar på att han inte vill konkurera. Han fick hälsa lite på Bowi, springer spanieln (Beas bästa vän).
Här kommer lite bilder från den dagen...
95199-3995199-3895199-37
Måste berätta om min pinsamma skyttehistoria...glömde ladda om, pistol med plats för 5kulor, vilket innebar att efter fösta skottet kom det bara klick. Blev lite nervös men lyckades fumla in en ny laddning och showen kunde fortsätta =) hunden var skottfast med 5skott.

Idag blev det långprommis med hela flocken, Neo fick åka ryggsäck en del av prommisen, han verkade nöjd med det...
95199-4395199-4295199-41

Imorn är det valpkurs så nu ska Neo få briljera och visa vilken mönstervalp han är ;)
Ska även vaccinera honom med 12 veckors sprutan, slumpen avgjorde att det blev på 12v dan.


Just det....måste ju skryta också.....Susanne som var testledare på mh´t (hon jobbar inom det militära med marinhundar) blev grymt imponerad över hur balanserad Neo var, jätte kul att höra från någon som jobbar med det. Hoppas ju på att det kan bli en liten hemvärnsjycke förutom sm guldet i spår eller sök, har inte riktigt bestämt mig än ;)
Oj nu har nog stoltheten stigit mig åt huvudet....

E dem inte goa!!

95199-36

Kortet e taget nu på kvällen.
Imorse gick jag och mamma, Bea,Neo och Ricki en promenad tillsammans. Hade med mig ryggsäcken
till Neo i fall han inte skulle orka gå hela vägen, men han knalla på så glatt. Gick dock inte så jätte lång runda ca 40min i maklig takt.
Nu på kvällen har jag masserat både Bea och Neo. Neo låg och blunda, slapp som en falukorv i famnen, hsn knorra förnöjsamt.. Bea tyckte det var lite jobbig att få massage när Neo skulle klänga på henne men det gick bra. Hittade två fästinar på Neo och tre på Bea, jkla parasiter!
För övrigt har hundarna haft en vilodag idag, har inte jobbat med dem alls.
Nu ska jag slänga mig på soffan och bara ta det lugnt, har huvudvärk, det är inte ofta jag har det!regn och rusk

Nu är hösten på här =( 
Igår regnade det hela dagen och när klockan var nio var det kolsvart ute.
Hade jag inte haft hundarna hade jag nog gått i ide ett par veckor, tills kretaresan.
Istället är man ute i skogen och härjar i ösregn ;)
Körde lite uppletande med Neo i en ruta på 1,5*1,5 med mossa, hade en tennisboll jag gömde i mossan med ett par korvbitar. Uppskattad övning av Neo han var mkt fokuserad och det gick snabbt med nosen.
Neo fick lättra upp på några stenar under promenaden och gå in i en mörk vedbod, det klarade han galant.

Jag och Dayana vara ute på "Din hund och du" en sväng och gick med vovvarna. Lexus fick gå två svängar, en med Bea och en med Neo. Lexus är precis lagom storlek för Neo att leka med ;)
Bea simmade i sjön under stora strängnäsbron vid fästet närmast strängnäs så att säga.
Körde lite plockövningar med en spårpinne på Neo med Lex som störning ute på klubben, funka jätte bra, han fattade galoppen direkt; prestera=godis.

Idag ska jag dröna lite med Bea, köra lydnad och ett motivationsspår.
Neo får lite lydnad och ett spår.

Ska sätta upp pressennning längs stängslet mot vägen, Bea har börjat skälla på bilarna (troligen för att skydda Neo, har ALDRIG gjort så förut).


Pressening har jag inte hunnit få upp ännu, men mycket hann jag med i morse!
Började att promenera båda och dröna med Bea. Körde sedan lydnad och spår med båda.
Bea fick ett rakt spår på ca 75m på oslagen ängsmark med en slutapport, puchade henne framåt och kampade i slutet, funka jätte bra, hon var heltänd på pinnen!

Neo fick ett spår på ca 15m med näring var 3:e meter och som slut la jag två tennisbollar och två spårpinnar samt godis. Ska testa nästa gång att bara lägga en slutpinne med korvlukt på och belöna från fickan när han visar intresse, så föremålen inte blir överflödiga. Märktes på honom att det bara var maten som var betydelsfull. Annars så måste jag skryta om den lilla parveln, han spårade som en gud!
Körde lite lydnad med Neo, pyssla med lite med håll fastövning samt kontakt och sitt och ligg, funkar jätte bra!

Kör riktningsträning med Bea för att få in ett framförgående, körde kontakt i fotgåendet, funka jätte bra, fick till en bra nivå på det hela! jätte fin kontakt utan trängningar. Det går framåt, sakta....men säkert...
Tog en omgång med borsten på Bea, nu har den roliga fällningen börjat och det värsta kommer nog tyvärr vara när Helen har henne på min semester := /

(Har ju glömt att berätta att jag klippt klorna på Neo, det var några dagar sedan. Inget märkvärdigt, han skötte sig exemplariskt.)

Valpspår...

Det var länge sedan man la ett valpspår =) allt känns så charmigt att få börja med igen.
La ett spår på ca 20m med en liten korvbit var 3:e meter och massa korv och en hög med leksaker i slutet, glömde att kolla vinden men det gjorde inget för mönstervalpen NEO gjorde en superdibut i spårkariären och gick med nosen djupt fachinerad i backen.

Dayana var ute och spåra med oss, vi la spår åt varandra, jag åt Lex och Dayana åt Bea.
Ingen av dem är särskilt van vid andra spåläggare, det gick bra för båda, men bäst för Lexus som markerade alla föremålen.
Mitt spår var ca 600m i blandad terräng med 4pinnar och ett slut. Det märks att man har styrt sin vovve innan genom att stanna så fort hon kliver ut ur spåret, första halvan av spåret var hon lite vilsen sen förstod hon att hon måste lita  till sig själv och faktiskt visa matte var pinnarna är. En till bakläxa är alltså att jag har ropat tillbaka Bea och "påminnt" henne om att hon ska markera den, vilket fått henne att tycka "jaha du hjälper mig att leta pinnarna" vilket inte riktigt är tanken.
Så summa summarum, javisst kan man köra spåret mycket själv men precis som i andra grenar är man beroende av figuranter! Man vill så gärna hjälpa hunden i spåret när man tror sig veta hur det går och var pinnarna ligger, hunden lär sig också snabbt att den har en hjälpreda i andra änden på spårlinan.

Nu är det hopp i säng efter en lång dag.

lek och bus

95199-3595199-3495199-33

Imorse fick Bea och Neo märgben i hundgården innan jag åkte till jobbet. Dem såg väldigt nöjda ut!
Pratade med Ursula på klubben igår och hon berätta att hon hade en hel del av både kött och märgben jag kunde få =) tror jag vet två som kommer bli själaglada!!

Var bara tvungen att fota lite när jag kom hem, Neo hitta en ny rolig leksak som han satte så fint runt halsen och sprang omkring med. Sedan hjälpte Bea till att leka med den.

en härlig söndag

Var ute på klubben idag.
Neo fick vara med och bara var med oss männsikor medan vi höll på med att rigga mh banan och planera valpkurs. Han skällde till på människorna men lika snabbt löste han osäkerheten. Det är bra att träna på hundvana människor som man litar på och känner till hundens signaler.
Tänkte vi skulle åka in någon dag i slutet på veckan till byn och bara sitta och kolla på människor.
Vi riggade skramlet och testdrog en gång, Neo satt brevid och filosoferade, han brydde sig inte alls, han klättrade runt bland kedjorna =)
Har bestämt mig för att inte göra mh testet på denna bana iaf i ju med att han kommer att mer eller mindre få sin uppväxt där ute på klubben ;)
Hjälpte till att måla vitt runt fönster och reglarna på altanen på klubben, då fick Neo sitta i bilen med Bea annars hade jag fått en ny variant av belgisk vallhund...vit korthår ;)
Vilket fall så blev det stor skillnad, kul att göra lite fint inför hundens dag den 2:a september!
Vivvi visade mig ett exempel på en liten skogspromenad hon brukar göra med kursarna första tillfället, över stock och upp på stenar, balansgång på en bred stock osv. Neo fick vara visningsexemplar, han var jätte duktig och trött blev han..
Åkte en sväng och simma med vovvarna efter dagen på klubben, Neo var ute på "djupt" vatten två gånger och paddla så sött med frambenen. Bea simma efter pinnar.
Körde lite lydnad med Bea nu på kvällen; position med kontakt, början till framförgående (ställde henne framför och rikta henne från mig) det gick bra.
Körde kontakt med Neo, hör och häpna 6 SEKUNDER!!!
Han e en liten mönstervalp!
Nu ska vi bara ta det lugnt...

6dagar arbetsvecka, nästa vecka likaså

Uch för jobb, det var 6:e arbetsdagen denna vecka, korta dagar men det tar på krafterna att ha nåt att passa varje dag.

Blev inge sim för Bea idag, tar det imorn ute vid klubben. Tränade lydnad nu på kvällen;
platsliggning, budföring, apporteringsingångar utan tugg, linförighet och snabba ligg. Gick jätte bra, hittade rätt motivationsläge med hjälp av en brandslang.  Ibland så visar hon vad hon går för den lilla loppan ;)
Har tränat lite kontakt med Neo idag, gick bra, han e lite fladdrig med blicken men det börjar ta sig!

Träffade Dayana en träningskamrat, det var jätte kul!! Hennes hund Lexus fyllde ett år idag, GRATTIS LEXUS! Blev dessutom 2:a i juniorklass på en blandrasutställning vilket generera i en 15kg's säck foder och en kasse full med leksaker och hundtillbehör, inte dåligt....man kanske ska skaffa en snygg blandras ;)
Kommer ihåg när Bea kom på andra plats i lkl1 första gången vi tävla, dem tala inte ens om placeringen =( inge pris där inte.
Har tyvärr ingen bild på Lexus...=( det kommer...
Håll till godo med denna snygga blandras...
blandning mellan; Finsk spets (trädskällare), greyhound (trav...vad är det), New foundland (klumpig som en) och 5% Schäfer (utseendet)...

95199-32'

Måste också berätta att Neo lyfte på benet när han kissade iförrgår....KÄNN PÅ DEN NI =)
Kommer ihåg när Arrox lyfte på benet när han var 8veckor, Tessan gick till våran lärare i hund och frågade förtvivlat...är han SÅ dominant?? Svaret blev; du har sett fel, han kan inte ha lyft på benet!
Detta häde dock fleeera gånger när han var så liten men se, han har ju växt upp och blivit en beskedlig gosse ;)
Tänk att vissa saker är så djupt rotade hos arten, ändå kan jag inte få det till att beteendet är viktig för överlevnad?? det går ju att pinka revir om man sitter också, rent tekniskt.
Nähe nu börjar mitt inlägg spåra ur i kiss och bajs, blir lite så när man har valp.
Nu ska jag avsluta lördagskvällen med tv, hundarna sover gott redan.

fortkörning =(

Åkte till Enköping för att kolla på Tessan när hon tävla 2:an. På vägen hem körde jag strax över 80 på 70 sträcka, trodde ju att det var 90. Hopplös väg, det ändrar sig hela tiden. Kameran blixtra till, jag var nära och det var bilar bakom men jag tror tyvärr att det var jag som åkte på niten =( min plånbok gråter.
Som tur är har jag haft mitt körkort i två år idag!!! så jag riskerar iaf inte körkortet puuhh!

Har haft en ganska usel dag idag, gick inge bra på jobbet. Vill ju komma in i det och känna att jag klarar av det, men idag fick jag tvivel. Just när det kommer till en stressig fredag, extra mycket varor inför helgen, mycket folk pga surströmingspremier och barnbidrag "stora blöjdagen" som jag brukar skoja om.
Känns som jag gjorde allt bakvänt och min arbetsledare påpeka flera gånger " ta det inte fel nu men..."
hon är tålmodig, ärlig och positiv och jag försöker att ta kritiken på rätt sätt men att få flera påpekanden på en stressig dag när man känner sig dålig till mods blir tyvärr bara fel =(

Sådär ja, nu har jag fått klaga av mig!
Nu till mina pälsklingar...

Neo fick följa med på tävlingen, det gick jätte bra! Han är väldigt lugn och balanserad.
Tessan blev nog lite kär tror jag, men vem faller inte för en liten rävunge ;)
Vi får väl se vad hon tycker efter en vecka med honom, hon är bra på att se potensial i hundar men jag tvivlar inte på att denne lille man har det "lilla extra" i sig.

Neo såg sin första häst idag, precis utanför tomten. Han skällde lite grann, vi gick fram tillsammans och jag pratade en stund med ryttaren som för övrigt är uppfödare av schäfer och har en kull valpar på knappt 2 veckor. Det gick jätte bra, Neo satt lugnt vid mig och kolla på hästen. Mönstervalpen ;)

Klickade lite kontakt och på inkallning, gick superbra. Han kan sitta och kolla på mig i 4sekunder (underbart är kort) en evighet för en valp och ett varmt hjärta hos matte.
Nu går ligg med godishand klockrent, ska testa att to bort godiset i handen, han verkar ha kopplat klickern och belöningarna så bra så jag tror inte att det blir problem. Jisses vad det går fort fram!
Tänker dock inte köra klickern operant i moment utan bara i engagemangs och kontaktövningar och sen som en timer i moment då man är snabbare med klickern än med rösten. Kommer dock vara noga att inte klicka i tid och otid utan bara i tidigt inlärningskede och i finslip på vissa detaljer.
Måste ju erkänna att klickern är oslagbar när man tränar håll fast utan att tugga.

Idag fick Bea en vilodag, har inte gjort någonting. Ska köra lite lydnad imorn på fm tänkte jag, sen blir det nog simning imorn kväll, ska fota lite då tror jag.

Måste också berätta om Tessan och Arrox som trots oturen gjorde en bra prestation!!
Retliga 158p.
Arrox hade solen i ögonen, Tessan kör handtecken och konen stod skymd bakom buskar för föraren i inkallning med ställande. Tessan säger "jag ser inte konen" likt förbannat säger tävlingsledaren "komendera" varpå Tessan gör tecknet för sent men Arrox stoppar direkt och får en 5:a. Tekniskt fel...nä säger domaren?? !!
För övrigt blev det  konstigt, börjar med att hon lottas som nr 1, frågade hur många minuter hon har på sig till start efter platsliggningen, några minuter till svar och tessan blir jätte stressad, tar hunden som är varm och oberedd, börjar gå in på plan, blir stoppad av tävlingsledarn som säger att hon ska ta en annan väg in på plan där det står massa andra med hundar som dem passerar.
Vet ingen annan som verkligen går inför att i träningen säger åt folk att komendera klantigt och tänka ut tänkbara konstiga situtioner för att vara beredd på tävling men detta blev för mycket :(
Vilket fall så tycker jag ni var TAPPRA HJÄLTAR!
Efter det här kan det bara bli så mycket bättre, mer otur kan ni inte ha och momenten har ni ju!
Jag tror på er!!

Måste berätta om Neos fina valppressent från Tessan...ett läderhalsband, precis ett sånt som Bea har och som hon fick när hon var valp =) har man inte världens bästa vän!!
Fick också Agria tävlingspärmen som hon vann på sm:et, hon behövde den inte nu så då köper jag en ny till henne på stora sthlm. Tessan förstår mina NU PÅ MOMANGEN behov, jag vill inte vänta på nåt gott.
Om det inte gäller hund, där är jag kräsen, men nu har jag den bästa, Mönstervalpen AB ;) NEO

träning

Idag har Neo lärt sig att ligga med godishjälp, igår kolla han bara på handen som fördes ner i backen. Det går fort fram med den lille grabben. Håller på att klicka in kontakt på honom, funkar jätte bra där med.
Neo lyssnar även till namnet "Neo" på promenaderna, han kastar sig mot mig =)

Tränat lite lydnad med Bea på kvällen, halva träningen går åt att se ut set effektivaste sättet att lära in en detalj, trots att jag planerat innan. Tror dock att jag håller på att hitta en balans på henne. Har ju inte gått att hitta någon nivå alls pga hältan men nu....peppar peppar ta i trä (madde slår mot dörrlisten och Bea morrar till ;) är hon inte halt!!! förut har jag inte kunnat lyft ena bakbenet så har hon rasat ihop, nu kan jag lyfta ett ben i taget och hon står stadigt. Märker ingen stelhet eller oren gång varken i skritt trav och galopp, och hon går inte passgång längre! Nu när sässongen nästan är över kan vi börja komma igång med träningen mao blir det ingen vintervila i år nu kör vi full fart vad gäller lydnaden, spåra gör vi så länge det inte är någon snö. Hoppas på lkl spår i vår, vore super roligt!

Kommer ihåg att Tessan bubbla något i våras om någon påsk-kupp i sörmland, det blir 1:a klass lydnad med Neo!

Nu är mina mål offentliga så nu är det bara kämpa på =)


en orolig natt

Neo fick tag på en tuss isolering igår (som tur var inte glasfiber utan vanlig rockwoll) tänkte dock inte så mycket mer på det då han åt och bajsa som vanligt, sen vid 23tiden började han spy. Han höll på i säkert 1½timme. Jag ringde giftcentralen och vetrinär, var dock ingen fara för förgiftning, det farliga är om nåt fastnar i tarmkanalen så att det blir stopp. Neo slutade spy vid ½1 sedan somnade han. Jag kollade till honom under natten men det var lugnt, Nu på morgonen har han ätit lite Afil och bajsat så jag tror faran är över. Det är nästan så man vill munkorg på honom fram tills typ 1års ålder ;) sen kan man sluta vara nervös. Jaaa detta är baksidan med hundägandet, när man blir maktlös.
Vilket fall så är han pigg och glad nu  =)

Juste glömde att skriva igår...var ute och cykla 2km i sakta trav på kvällen med Bea. Gick bra, ingen hälta på kvällen eller nu på morgonen. Var ute nu på morgonen och dröna i ca5min (7kg kedjor).
Körde lydnad igår morse med Bea, gick bra, har blivit lite seg på inkallningen.
Ska skita i lydnadsklass 2, ska träna lägre momenten det är mer hennes grej med brukset.
Så blir det lägre spår till våren, det är vårat nya mål! Men det största målet är att nu under hösten hitta en bra nivå på hennes fysiska träning utan att hon bli halt! Har på försök nu att simma en gång i veckan och dröna en gång i veckan, massage en gång och sedan promenader i terräng för resten. Korta intensiva pass.


Uppfödaren ringde igår och ville bara höra så att allt går väl med Neo. Det känns jätte bra att man har kontakt, och att man alltid är välkommen att ringa om det är något. Samma sak med Beas uppfödare, det är guld värt! Alla N-are har hamnat i bra, aktiva hem. Ska bli riktigt kul att se hur dem utvecklats om ett år.
Förhoppningsvis kanske vi kan ordna så man kan träffas i typ Umeå och göra mh test tillsammans i kullen...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hemma från jobbet.
Lagt ett spår till Bea med upptag, ca 1km med 7pinnar, 4 spårpinnar 1lång slutpinne och två skogspinnar.
En spårövergång över trafikerad grusväg, blandad terräng; fält och skog.

Spåret gick bra trots spöregn :o/ lite problem med upptag, tog 6 pinnar, missade en av skogspinnarna som låg på ett berg. Slarvade på markeringarna på pinnarna. Övergången över vägen gick jätte bra.
Bar slutpinnen hela vägen hem ca 300m (vilket e ovanligt långt).

madde kan inte säga NEJ...som vanligt

så det blir till att hålla en valpkurs i höst, dock inte förns efter resan så Neo hinner stadga sig lite.
Har tänkt lägga övningarna så att Neo kan vara med på ett vettigt sätt, man får väl vara lite slug ;)
Karin på klubben ska vara med som assistent och det kommer bli jätte bra, hon är mycket kompetent som ledare. Tror hon kommer bli en bra instruktör!

Neo har varit ett par timmar i hundgården med Bea idag, det gick jätte bra!
Har börjat gå enskilda promenader med Bea och Neo, dels för dem olika motionsbehoven dels för att få kvalitetstid med varje hund och dels för att Neo inte ska ty sig mer till Bea och ta efter hennes brister.

Allt funkar bra med Neo, han är en väldigt lugn och stabil valp! Jag trivs mycket bra med honom!

Har gått med i en sök/lydnadsgrupp, tror det kommer bli en kanongrupp, mycket kompetens nytänkande och engagemang. Vi sätter gång lite smått i slutet på september.

Kunde inte låta bli att anmäla mig till fortsättningslägret med Anders Kjärnholm i oktober, fanns bara en plats kvar och Maria övertyga mig om att det kommer att ge mycket med en valp också. Kommer vara med lite halvt med Neo och vara åskådare resten.

Neo har bara gjort inne en gång idag...en riktig mönstervalp ;)

HYLLNING (bättre sent än aldrig)

tessanocharrox
foto taget av Stig Bourwall (får ej användas utan fotografens tillåtelse!)

Här kommer mina officiella gratulationer till Therese Nilsen och Tr.j. ARROX!!!!!!!!!!!!
Grattis till 1:a placeringen med 184,5p på USM 2006 i Gävle .
Ni är värd varenda poäng med all glädje och träning som ligger bakom!
Kul att avsluta sitt sista medlemsår i hundungdom på detta sätt.

Nu är det bara att sikta vidare på lkl 2 som tävlas på fredag, Il be there!första arbetsdagen avklarad

Min syster har passat Neo under dagen, det hade funkat jätte bra.
Var hos syster Frida och åt, fika och hämta Neo efter jobbet. Frida fyllde 21 år i dag så GRATTIS SYSTER YSTER!!!

Har ännu inte hyllat THERESE NILSEN och trönderjyckens ARROX för deras VÄLFÖRTJÄNTA SEGER i LKLpå USM 2006. Beror lite på att det känts lite tråkigt att inte få hylla ordentligt med en bild...men nu är den på väg. Har fått hjälp av en tjej som också placera sig på prispallen i lkl1, som mailar över bild imorn fm. Så imorn kommer en hyllning till min bästa vän med hennes älskade Arrox. HAHA Tessan kommer ramla av stolen när hon får se detta! *asg*

Nu ska madde sova, en dag imorn också.

helgens lydnadsläger

95199-2995199-2895199-2795199-2695199-25briard med fart

bildtext
1 Mitt och Neo´s läger
2  träning av linförighet
3 platsläggning
4 Instruktör Christina Rynning
5 Deltagarna Carro och bc:n Roy
5 En briard med fart

Helgen har varit i hundens tecken, en mycket trevlig och givande helg!
Imorn är det dags för jobb =(

Neo har hittils fått fyra festingar på sig, två som krypit och två som satt sig. Att dem e så elaka och anfaller en stackars liten nyinflyttad norrlänning direkt, dem har ingen hyfs alls!!!


bea och neo sover

beaochneo

Mysigt??!! De har verkligen funnit varandra

En lugn fredag

Idag har jag köpt mer torrfoder så nu har jag så det räcker ett tag framöver.
Glömde ta med mig rabattkupongen jag fått, men det spar vi till nästa gång.

Neo har nu sovit i hundkojan på sin rosa snuttefilt i två nätter, den var väl värt sina pengar.
Efter den tidiga rastningen myser han i sängen ett par timmar.
Detta med rumsrenheten tycker jag funkar förvånansvärt bra, visst kissar han inne ibland men det märks på han att han föredrar att göra ifrån sig ute, så jag tror inte jag kommer att behöva lägga så mycket energi på den saken...vi får väl se.
För övrigt tycker jag att det går bra, Neo har funnit sig väldigt till rätta på en gång och det märks att han tycker om mig och Bea.

La ett spår till Bea igår med upptag, ca 250 m långt med spårövergång över en trafikerad grusväg. Det gick jätte bra. Hon var lite störd av viltet som jag såg korsade spåret när jag precis lagt ut det. Det märktes inte i själva spårningen utan när vi lekte med pinnarna i spåret.
 Var och bada med vovvarna igår. Bea fick simma för sig själv, vilket gick jätte bra medans jag och Neo var vid strandkanten och plaska lite.

Imorse gick jag en promenad på ½ timme med Bea, då fick Neo vara i bilen under tiden under stor ljudlig protest. Mamma kunde inte låta bli att släppa ut honom strax innan jag kom tillbaka. Sedan fick Bea dröna med ca 7 kg kedjor i 5-6min i skritt, gissa vem som hängde i kedjorna, han e inte rädd av sig den lille rackaren så han fick åka i mammas famn.

Han och katten blir allt bättre vänner, dem har jätte roligt tillsammans, det märks verkligen att den katten är trygg i sig själv.


Nu har Neo ätit sin lunch så nu ska vi gå ut en sväng...


Bilder från igår

95199-2295199-2195199-20

Dessa bilder e tagna igår av Maria Blanck (hon har en hemsida om sin bc och cairnterrier... www.hundkojan.nu )
Fotona e tagna på Mälardalens Hundsim, vi var där och hälsade på och fyllde på förådet med klass.
På bild 1 och 2 jagar Neo plast som suttit runt en pall hundmat som precis levererats till hundsimmet.
Neo hade super kul med plasten.

Neo sov i sin hundkoja i natt med sin snuttefilt, vakna vid 4 och gick ut och kissade sen sov han i min säng till ½8 då vi gick upp.

Rasmus följde med idag på promenad igen, sedan lekte dem i mammas rabatt. Tror Rasmus är världens coolaste katt.

Lät Bea och Neo vara tillsammans i hundgården medans jag käka frukost hos mamma, jklar vilka röstresurser!

Idag ska vi bara softa och mysa här hemma, åker nog och spårar en stund ikväll och badar.

Juste...vägde Neo på hundsimmet...7kg.

Köpte en ny spårlina till Bea och en miniplastapport till Neo.

Måste bara tillägga ett stort tack till alla lyckönskningar jag fått i min gb!


första dagen hemma

95199-1995199-1895199-17

Haha, det är verkligen en utmaning att fota en valp ;)
här kommer iaf tre bilder från första dagen...
Ska åka till folktandvården snart, Neo får följa med. Det är en tandhygienist jag ska till så jag ska snabbt deklarera att dem inte har lång tid på sig.
Sedan åker vi till stallarholmen och köper klass och till odal och köper doggy extra.

När vi var ute och gick imorse följde katten Rasmus med, Neo var lite sugen på att jaga honom men inte efter en kort stunds disskussion med matte. Lite senare så var dem båda två under min husgrund och kom jätte väl överens. Det verkar som Neo charmar alla hittills. Neo sov breviid Bea i natt, imorse sov han en timme brevid matte i sängen, myspys.
Han bet mamma i näsan igår när hon hade honom i famnen ;)
Skulle kunna skriva i all oändlighet om den lilles upptåg, men nu får det vara bra för idag.

Piteåresan

NeoRysaChepri
95199-16

Här kommer lite bilder sen i resan....det kommer mer bilder på Neo.
bild. 1 Neo tuggar
bild. 2  Mamma Rysa vilar
bild. 3 Pappa Chepri kör uppletande
bild.4 Nemo till vänster och Neo till höger, ser vatten för första gången och plumsar ut och simmar...modiga eller tokiga?!

Flygresan hem gick jätte bra, Neo sov hela tiden. I bilen låg han på golvet framför förarsätet på sin snuttefilt och sov. Han har ätit jätte bra, framåt men följsam på promenaderna.
Bea låtsas inte om honom så mycket, hon är artig men inte mer, men det märks att hon kommer mjukna mer och mer.
Tror att detta kommer bli en stabil hund, det känns så på honom, han verkar så framåt men balanserad, helt i min smak!

imorn bär det hem

Har haft en underbar hundhelg!
Är helsåld på valpen! Neo var först fram och hälsa från början, sedan har han bara tytt sig mer och mer.
Vi har åkt bil, varit på brukshundklubben, ute och gått promenader.
Han är väldigt social, mkt temprament och matglad.
Bor hos Kennel kargalandet, något större gästfrihet har jag nog aldrig varit med om! Jag har blivit väl omhändertagen.
Har fått sett mkt släkt till Neo, i arbete och utanför, mkt lärorikt.
Av en slump så pågick Sveriges största bruksbrov så jag har fått chansen att se mkt bra ekipage på plan.
Är så glad att jag tog mig i kragen och flög upp!
Imorn flyger jag till Stockholm och fortsätter sedan hem till Strängnäs i bil med min nyfunne vän.
Bilder kommer i veckan....

imorgonbitti

ska jag flyga, vilket jag drar mig för. Är inte flygrädd men får så j*vulens ont i öronen vid landning.
Det ska bli kul iaf att nå målet.
Kommer att vara i norrland tills på måndag, sedan ska äntligen Neo få flytta hem efter mycket om och men. Får träffa mamman nu och tikägaren samt uppfödaren vilket känns jätte bra.
Detta var nog bästa lösningen på alltihopa, med transport.
Så håll ut allihopa...på måndag kommer det massor av bilder och info!


hundbad

95199-6
Bilden ovan; Ally och Bea

Varit och badat med alla vovvarna, fler bilder kommer sen....

95199-12
95199-1195199-1095199-995199-8skaka vatten

Bilförklaring uppefrån och ner:
1 Bea simmar, grönis kollar på
2 Bea ser ut som ett ?
3 Blöt Dubbe
4 Blöt Ally i pose
5 2 böta valpisar (fidji och fem)
6 Bea skakar vatten

Jag och Frida hade rätt kul att alla dem små liven ;)

Efter badet och promenenaden blev jag bjuden på pizza av Frida innan hon for vidare till Södertälje, vi åt nere i hamnen på tavernan, alltid god pizza där!

Nu är det bara några timmar kvar innan jag hämtar valpen, det blev arlanda istället för Gävle, det kändes som en bättre lösning att få flyga som handbagage med en snäll tjej ner än bila imåååånga timmar. kanske tar någon bild och slänger in ikväll.....

TiggBea


TiggBea
Ville bara visa hur Bea ser ut när hon tigger chilinötter som är det absolut bästa hon vet.
Ni vet såna gånger man skrattar åt hunden då den tigger nåt man tror att den absolut tycker om och så ger man en smakbit för att ge dem en liten minnesbeta att det faktiskt inte alltid lönar sig att tigga...det var så det gick till med chilinötterna, men någonting gick fel....Bea älskar dem! ;) tji fick jag.
(bilden e tagen i tisdagskväll)

Nu ska jag visa lite bilder från i morse på svarta saker som har invaderat Bea's hundgård...
ally, dudde, fem, fidji


På bilden från vänster: Dudde, Ally, Fem, Fidji.
En kompis till mig från hundutb. är här och hälsar på, hon ska till belgarhelgen i Södertälje och ställa.
Dem två i mitten är hennes egna, dem andra två transporterar hon åt en annan tjej som inte fick plats med alla hundar i egen bil.

bea på vakt

Bea är lite upprörd över inkräktarna men kommer snart på att det är ju jätte skoj att springa på varsin sida av nätet runt hundgården, varv på varv på varv. Slutade räkna efter en stund för jag blev snurrig, kul har dem iaf.

Min vovve åker idag från Norr, ska mötas vid Ungdoms sm i morgon då dem sover en natt halvvägs ner.
Idag ska jag och Frida ut och hitta på nåt bus med hundarna, sedan blir det en sväng till hundsimmet och köpa halsband och koppel samt till granngården och köpa foder.

Bilverkstad

Idag har jag och pappa slipat rost på min bil, det var en hel del. Inte riktigt klart än och sen ska det lackas men det blir morgondagens göromål.

Har skrivit ner ett rehab schema för Bea över augusti, veckovis. Hon är inte halt längre men hon har fortfarande pass i gången. Tror jag ska ge henne lite mer tid att repa sig och så ska jag köra efter schemat denna månad innan jag beslutar om strömsholmsbesök.

Har pratat med Neo´s uppfödare, lite problem med transporten ner men han lova att försöka lösa det till imorn.

Har hämtat ut hundkojan idag på posten, den var jätte fin (i nylon). Köpt lite köttfärs och afil och annat bra för valpmage (och beas mage också så klart).

Nu ska jag se på fortsättningen på miniserien "stormvarning 7" tror jag den hette.

RSS 2.0