Första riktiga fågeljakten...
Emmas premiär och mattes första andjakt slutade med en gås.

På andjakt sitter man gömd och still och tyst i vassen och väntar på änderna som brukar flyga ner till sjön varje kväll. När fågeln är fälld använder man en hund till att apportera fågeln som oftast brukar landa väldigt otillgängligt in i vassen. Som männsika är det väldigt svårt att ens hitta fågeln i vassen, där är hunden ett mycket bra hjälpmedel.

Nåja...nu till jakten...
En gås sköts.
Emma skickades ut.
Hon markerade fågeln jätte fint men förmådde sig inte att få in hela gåsen i käften för att kunna simma in med den. Dock blev vorsteh´n Dino (som inte gått ut i vassen på ett par år då han fått stöt från ett elstaket i vasen) inspirerad och simmade ut i vassen och gjorde en jätte fin apportering =)
Det var kul ändå att se att Emma inte hade några tveksamheter med att ge sig ut i vassen och hålla i markeringen trots att hon inte klarade att apportera. Det var flera hundar på vattenprovet jag var och såg på som knappt vågade sig ut i vattnet, ännu mindre i vassen och hade lågt intresse för att hitta viltet så med tanke på det är jag så tror jag det kommer arta sig bra för Emma.

Dag nr 2 resulterade inte i någon fågel men att sitta och njuta av den här utsikten gör det hela värt ändå...


Träning blev det ändå för Emma som apporterade en fågelvinge från gåsen i sjön super fint!

Kommentarer
Postat av: Ninz

Vilka ljuvliga bilder du bjuder på!

2011-09-12 @ 12:27:41
URL: http://www.ninz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0