IKEA räkningar valpkurs och mer timmar...

Var på IKEA i Tisdags och shoppade lite förvaringsgrejor och så kunde jag inte låta bli att köpa ett blomsterarrangemang, jätte vackert blev det på mitt vardagsrumsbord.

Har precis  betalt mina räkningar, skönt att ha det klart, det liksom hänger över en i slutet på varje månad.
Allt går ihop sig denna månad med, det är helt fantastiskt ;)

Avslutade min valpkurs i Tisdags med blandade känslor; trevligt folk på kursen men mer tid åt mina två.
Det verkar ändå som dem flesta kommer att fortsätta att träna på klubben och det är kul!

Jobbade igår för första gången efter semester och sjukdom, jisses vad omgjort det var! Fick gå ett varv och bara orientera mig. Kassan gick bra, tänkte innan att jag inte kommer ihåg en ända kod men när jag hade en grönsak framför mig så rörde mina fingrar automatiskt vid tangentbordet. Fick av min personalchef reda på att jag kommer att få lite  fler timmar i veckan, känns bra för plånboken.

Träningen med vovvarna går bra, har gjort missen att köra lite för mycket sitt, så Neo har en tendens att hamna i ett passivt sättande, så nu belönar jag rörelser. Håller på att arbeta på grundfärdigheter, introducerade musmattan igår. Jag är högt imponerad av leken, han kommer direkt tillbaka med bollar jag har kastat och han börjar förstå ordet stilla. För övrigt så är Neo en mycket intelligent, läraktig och lugn valp.
Kör lite grundfärdigheter med Bea också, vet att jag slarvat med dessa när hon var yngre. Håller på att jobba på framförgåendet och början till ett framåtsändande.
Beas tass läker jätte fint, igår klippte jag klorna och hon sa ingenting när jag klippte den trasiga klon. Neo låg blickstilla med förväntan på sin godis som han får efter varje tass är klar.

Idag ska jag åka ut till klubben och hämta kött/märgben som jag får av en vän på klubben. Helt suveränt
att ge i hundgården, har heller inte sett något knas med magarna, ger ca varannan/ var tredje dag.

Idag ska jag fortsätta med musmattan och belöna stå med kontakt framför mig med framdelsvändningar och så tänkte jag köra några spårupptag. Med Bea blir det fortsatt träning på framförgåendet, spårupptag, bakdelskontroll och fotposition.

Måste avsluta med att berätta att jag inte gått L1:an, trodde det då vi halvägs igenom instruktörsutb fick tillägg på kursen för att matcha SBK´s nya kursplan men tydligen inrte L1:an. Så nu måste jag gå den här i höst för att få hålla kurs nästa år.

lite bilder

95199-5495199-55

nu har madde varit igång med kameran igen...
överst; Neo
Underst till vänster Arrox, till höger Bea
Nu ska jag och Neo åka till stallet och miljöträna lite i hästmiljö...


lugn dag idag

Igår fick jag vara chafför åt mor och far samt ett par grannar. Vi var inne och bowlade, det var jätte skoj!

Idag har jag målat brädor till fasaden på min stuga, putsat fönstrena på min nya veranda och städat upp på veranan. Nu finns plats för att förvara lite utemöbler och saccovagnen där.

Tänkte gå en promenad först med Neo och sedan en långis med Bea och Arrox, började med Neo, vi hann ungefär 150m bort på en enslig grusväg då Neo kutar fram till en huggorm som ligger utsträckt och solar mitt på vägen, han nosar på ormen och den börjar ringla ihop sig för anfall....madde i panik förlorade alla hundkunskaper och sunt förnuft och halvskrek "NEO"....en förvirrad ´Neo kommer springande mot mig och fick en hel näve med köttbullar av en lättad matte.
Blev inge mera promenad, lite träning i trädgården i stället.
Så läskigt så här på hösten när ormarna börjar bli trötta men det är fortfarande så varmt att dem ligger och lapar sol. Jag och mamma har konstaterat att det är väldigt mycket huggorm här i krokarna =(
uch för ormar!

Imorn åker en vovve hem, då blev det bara två kvar, sen kan allt återgå till det normala, lite skönt faktiskt!
Ska börja rensa ur bastun imorn. Ska bli ca25grader ute så det blir väl att åka och bada hundarna.


En dag med sorg

Igår åkte jag med min kusin till vetrinären för att låta hennes hund Zeus somna in.
Zeus var en go liten pojk men väääldigt stressad, han orkade inte med sig själv.
Uppfödaren till hunden var motståndare till avlivning och tyckte Zeus skulle omplaceras,
hon ansåg att det är miljön och inte arvet som gjort honom stressad. Min åsikt är att om man avlar på en tik och hane som man inte har någon aning om vad dem har för förälldrar och syskon och dessutom är av ganska knepiga raser, då ska man inte yttra sig så mycket.
Jag anser inte att döden är det värsta som kan hända....tvärtom, jag tror det är början på något nytt.
Tycker det är tråkigt med männsikor som är så skiträdda för döden och har så stort ego att dem håller liv i sjuka djur!
Min kusin måste jag berätta var så modig, hon ställde upp för Zeus till 100% hos vetrinären.
Hon var lugn och balanserad och ett stort stöd för Zeus till han somnade.
Hoppas att jag kommer kunna hålla mig så lugn när det är min tur att finnas där för mina vovvar.


nu ska pennan glöda

Har inte blivit skrivet på länge nu och mycket har hänt.
I fredags 15/9 bar det i väg hemmåt från Kreta efter en jätte härlig vecka med sol och bad.
tänkte börja med att visa lite bilder...

95199-5395199-5295199-5195199-5095199-4995199-48

Väl hemma igen så åkte jag på en släng av någon magbakterie =(

Bea har skadat tassen och klyvit klon när hon bada bland klippor hos hundvakten men såret har läkt jätte fint och hon är ju en sån förståndig tös som inte slickar på såret så hon slipper tratten.

Är hundvakt åt Arrox, går jätte bra, han och Neo är superpolare.

Måste berätta om chocken över hur stor Neo blivit under veckan, höll på att tappa hakan!!

Mamma och pappa har deklarerat vilt och brett hur snäll och beskedlig valp Neo är, dem som från början sa efter min beskrivning på rasen att den hunden får du ha för dig själv, avgudar honom.  Haha trodde det skulle bli en liten gremlings och i stället blev det en mönstervalp ;) en ängel utan vingar som spårar som en gud, älskar att samarbeta och stormtrivs att myspysa!!

I helgen var jag på vidareutb på bk, spårspecial, mkt givande och inspererande! Neo fick vara med och köra valpspår samt testa sidopåsläpp, gick jätte bra.kreta....harliga dagar

Mandag idag och det ar femte dan har pa kreta. Flygningen gick bra, anvande nasdroppar sa jag markte ingenting av oronen.
Det ar ganska hoga vager har ca 2m. Igar var det mkt blasigt och mulet annars har vadret varit jatte toppen och varmt.
Maten ar jatte god, druckit en hel del mythos som ar ett grekiskt ol samt Frappe som ar en kall kaffedrink med skummat kaffe, massa baylis och is i mums!!! sedan har man blivit i tvingad en hel del ozo som bjuds hejvilt pa  retaurangerna.

Saknar mina vovvar valdigt mkt, men jag har hallt mig uppdaterad av mina stackars hundvakter som blivit tvugna att avlamna detaljerade rapporter om hur det gar. Ar radd att jag inte kommer kanna igen min lilleman :)

Har inte mojlighet att lagga in bilder forns jag kommer hem, men da kommer ni fa massor att vila ogonen pa, tex nar mamma ligger som en drankt katt pa sin surfingbrada efter att ha svalt en hel del saltvatten...och den oslagbara utsikten over chania fran en mur vi klattra upp pa....

Imorn ar det grekisk afton pa beachen, det ar aven firning av min mamma och pappa som firar att dem vart gifta i 25 ar. Sa ett fortidigt GRATTIS till min mor och far samt ett stort TACK att jag fatt ha bade en mamma och pappa under hela min uppvaxt, jag ar en bland fa som har fatt haft den turen med foralldrar som faktiskt forblir goda vanner trots alla jobbiga stunder.

Ar pa ett internet cafe och skriver detta, snart ar tiden ute sa...have a good time, det har ialla fall jag!!!

många dagar sen sist

Nu var det några dagar sen jag skrev...
lite kort om vad som hänt...

Neo har fått 12v sprutan, gick jätte bra, han märkte knappt att han fick den.

Har varit ute och spårat lite mer med Neo, går super bra, han är en klocka i spåret.

Blivit medlem i "din hund och du" och varit där ett par tillfällen och tränat med båda två.

Har kört lite uppletande och spår med Bea, det är ju hennes paradgrenar så jag har inget att anmärka på.
Kört lydnad med Bea, där går det upp och ner beroende på hälta, känns så beigt, det är inte rättvist mot henne. Hon klarar vardagslivet och köra lite "skojlydnad" men att köra med pression för en tävling är nog bara att lägga ner känns det som.

Har pratat med en kvinna på bk som har mallar, nu kommer jag inte ihåg vad hon heter men jätte trevlig är hon. Frågade henne om hon ville coatcha mig och hon svarade att hon gärna hjälpte mig =) hon fick mitt nr. så nu är det bara vänta på tillfälle... fick lite råd och tips på vägen, så nu har jag yttligare kunskap....

Hade "hundens dag" igår på klubben. Hade hand om en station som vi kallade "känner du din hund", där fick hundägarna gissa på papper hur sin hund skulle bete sig i 5 olika givna situationer och efter det var det upp till bevis. Hade även söktävling, skyddsuppvisning, freestyle, assistenshundsuppvisning och prova på, tipspromenad, loppis m.m. mycket trevlig tillställning som går att utveckla till nåt stort! Tyvärr var det inte så många besökare troligen pga vädret, men dem som kom var aktiva och tyckte det var en rolig tillställning. Hade hoppas på att mina valpkursare skull dyka upp, men icke :(

Idag är en lugn dag, har tänkt att ha en skogsdag...bygga upp en bas där man fikar och så, plocka lite svamp och bara stosa sakta runt utan mål med utgångspunkt från basen. Har spöregnat nu på morgonen men nu är det iaf upphåll så jag ska börja packa ihop matsäck...

RSS 2.0