lite träning

Tisdag:
Neo fick årets första spår. Ett äng/skogsspår på ca 400m med 3pinnar, ett litet ull föremål och en läderkampis i slutet. Han tyckte det var jätte roligt, var lite flummig i vinklarna men kanske inte så konstigt då det blåste och var snöyra. Han plockade alla föremålen och var het att komma på spåret igen. Vilken premiär!

Emma fick köra lite sökmönster, blandade in sittsignal visselpipa och berömde henne med köttbulle vilket blev lite för mycket för en mattokig cocker så hon blev lite väl förig =) det var dock lätt ordnat genom att plocka ur den övningen i sökövningen så gick hon jätte fint, dock så jobbade hon ut höger bättre än vänster. Vegitation var inga problem vilket vi hade bevid med oss hem i form av taggsnår i öronen.

Neo, Emma och Hagbard fick vara med Juni i hundgården, jisses va Juni och Hagbard hade roligt, dem sprang som tokar!

Onsdag:
Neo fick dra kedjor ca 5kg i 2km i intervall tempo, sedan springa med cykel (lös) 4km.
Hagbard drog 5kg kedja i 2km i intervvall tempo sedan sprang han med cykel (lös) 2km.
Emma och Juni fick hänga med lös med cykel i 4km (lös).
Alla 4 var duktiga och satt vid kanten när bil passerade.

Juni hade dock en försmak för att springa framför cykeln och skälla, vilket resulterade i att hon blev påkörd 2ggr, tyvärr inte tillräckligt för att hon skulle få respekt då hon vid senare cykeltur på 1km med Linus blev påkörd 3ggr och blev riktigt arg på cykeln. Liten Juni skall få cykelterapi, husse och matte får läxa att leda cykel på promenader. Hilda fick dra 5kg kedja i 3km och sedan springa lös brevid cykeln i 2km med Linus lite senare på em. Amie fick följa med lös.

Emma såg ut som en lerboll på kvällen efter en heldag ute så det fick bli ett schampobad till Emmas förtret, att sitta i famnen med massa handdukar om sig var dock mysigt. Neo hade rullat sig i något som luktade skunk så han fick också ett bad, honom har jag lärt att skaka av sig vattnet på komando, mycket praktiskt =)
Vorstehsyskonen slapp undan då deras päls är väldigt tacksam.

Här är en video på Anna-Carin´s cocker som visar att även en liten fågelhund kan ha kamplust så det står härliga till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0