en härlig söndag

Var ute på klubben idag.
Neo fick vara med och bara var med oss männsikor medan vi höll på med att rigga mh banan och planera valpkurs. Han skällde till på människorna men lika snabbt löste han osäkerheten. Det är bra att träna på hundvana människor som man litar på och känner till hundens signaler.
Tänkte vi skulle åka in någon dag i slutet på veckan till byn och bara sitta och kolla på människor.
Vi riggade skramlet och testdrog en gång, Neo satt brevid och filosoferade, han brydde sig inte alls, han klättrade runt bland kedjorna =)
Har bestämt mig för att inte göra mh testet på denna bana iaf i ju med att han kommer att mer eller mindre få sin uppväxt där ute på klubben ;)
Hjälpte till att måla vitt runt fönster och reglarna på altanen på klubben, då fick Neo sitta i bilen med Bea annars hade jag fått en ny variant av belgisk vallhund...vit korthår ;)
Vilket fall så blev det stor skillnad, kul att göra lite fint inför hundens dag den 2:a september!
Vivvi visade mig ett exempel på en liten skogspromenad hon brukar göra med kursarna första tillfället, över stock och upp på stenar, balansgång på en bred stock osv. Neo fick vara visningsexemplar, han var jätte duktig och trött blev han..
Åkte en sväng och simma med vovvarna efter dagen på klubben, Neo var ute på "djupt" vatten två gånger och paddla så sött med frambenen. Bea simma efter pinnar.
Körde lite lydnad med Bea nu på kvällen; position med kontakt, början till framförgående (ställde henne framför och rikta henne från mig) det gick bra.
Körde kontakt med Neo, hör och häpna 6 SEKUNDER!!!
Han e en liten mönstervalp!
Nu ska vi bara ta det lugnt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0